Tajomstvom plnej, delikátnej a zemitej chute tohto kakaa sú kakaové bôby vzácnej odrody Arriba National, ktorá rastie iba v Ekvádore a je živým dedičstvom prastarej civilizácie Inkov.
Vlastnosti nášho kakaa z Ekvádoru:
Kakao: Čistá 100 % kakaová hmota z kakaových bôbov v ceremoniálnej kvalite
Krajina pôvodu: Ekvádor
Podoblasť: Manabí, Los Ríos, Esmeraldas
Odroda: Arriba National
Spracovanie: Raw
Forma: Blok
Certifikácia: Fair Trade, Bio
Chuť: Plná zemitá chuť s tónmi citrusov, manga a orechov.
O farmároch a pestovaní:
Naše ekvádorské kakao rastie v oblasti Manabí, Los Ríos a Esmeraldas v zmiešaných kultúrach ovocných stromov, čo sa odráža aj na jeho plnej chuti s tónmi kvetín, citrusov, manga a orechov. Zbierajú ho miestni obyvatelia a potom sa fermentuje a suší v drobných spracovateľských družstvách v rámci malého kakaového projektu, ktorý sa zaviazal k zachovaniu a ochrane vzácnej kakaovej odrody „Arriba Nacional“.
Špecifikum kakaa:
Kakao je nepražené, v raw kvalite, šetrne spracované za nízkych teplôt tak, aby boli zachované všetky cenné výživové látky z kakaových bôbov. Vďaka temperovaniu má homogénnu štruktúru pripomínajúcu čokoládu s hnedým lesklým povrchom.