Ekvádor

Tajomstvom plnej, delikátnej a zemitej chute tohto kakaa sú kakaové bôby vzácnej odrody Arriba National, ktorá rastie iba v Ekvádore a je živým dedičstvom prastarej civilizácie Inkov. 

Vlastnosti nášho kakaa z Ekvádoru:

​​Kakao: Čistá 100 % kakaová hmota z kakaových bôbov v ceremoniálnej kvalite

Krajina pôvodu: Ekvádor

Podoblasť: Manabí, Los Ríos, Esmeraldas

Odroda: Arriba National

Spracovanie: Raw

Forma: Blok

Certifikácia: Fair Trade, Bio

Chuť: Plná zemitá chuť s tónmi citrusov, manga a orechov.

kakao_zeme_ekvador

O farmároch a pestovaní:

Naše ekvádorské kakao rastie v oblasti Manabí, Los Ríos a Esmeraldas v zmiešaných kultúrach ovocných stromov, čo sa odráža aj na jeho plnej chuti s tónmi kvetín, citrusov, manga a orechov. Zbierajú ho miestni obyvatelia a potom sa fermentuje a suší v drobných spracovateľských družstvách v rámci malého kakaového projektu, ktorý sa zaviazal k zachovaniu a ochrane vzácnej kakaovej odrody „Arriba Nacional“.

Špecifikum kakaa:

Kakao je nepražené, v raw kvalite, šetrne spracované za nízkych teplôt tak, aby boli zachované všetky cenné výživové látky z kakaových bôbov. Vďaka temperovaniu má homogénnu štruktúru pripomínajúcu čokoládu s hnedým lesklým povrchom.

tlacitko-do-eshopu