Vlastnosti nášho kakaa z Peru:
Kakao: Čistá 100 % kakaová hmota z kakaových bôbov v ceremoniálnej kvalite
Krajina pôvodu: Peru
Podoblasť: Pucallpa
Odroda: Criollo
Spracovanie: Raw
Forma: Kvapky
Certifikácia: Bio, Fair Trade
Chuť: Harmonická zemitá chuť, raw citrusy
O farmároch a pestovaní:
Toto silné aromatické kakao Criollo rastie v zmiešaných biokultúrach v amazonskej oblasti okolo Pucallpy. Naši dodávatelia z Peru, ktorí združujú miestnych drobných pestovateľov kakaa kladú zvláštny dôraz na vysokú kvalitu aj na sociálne a ekologické aspekty produkcie. Trendom je tu stále väčšia podpora udržateľných metód ekologického agrolesníctva, ktoré navracia biodiverzitu. Kakaové bôby sú po zbere fermentované, usušené na slnku a potom ihneď šetrne spracované v peruánskych Andách (Cajamarca) do tejto raw ceremoniálnej kakaovej pasty.
Špeciálne kakao v raw kvalite:
Naše silné peruánske kakao je ideálne pre milovníkov ceremoniálneho kakaa v raw kvalite. Vďaka šetrnému spracovaniu pri teplotách do 45 °C si zachováva prirodzenú kyselkavú chuť raw kakaových bôbov. Vyniká zrnitou konzistenciou. Jeho horko-kyselkavá chuť a zemitá sila k vám prinesú kakaovú medicínu tak, ako ju poznali pôvodné peruánske kultúry.