Peru

Vlastnosti nášho kakaa z Peru:

Kakao: Čistá 100 % kakaová hmota z kakaových bôbov v ceremoniálnej kvalite

Krajina pôvodu: Peru

Podoblasť: Pucallpa

Odroda: Criollo

Spracovanie: Raw

Forma: Kvapky

Certifikácia: Bio, Fair Trade

Chuť: Harmonická zemitá chuť, raw citrusy

kakao_zeme_peru

O farmároch a pestovaní:

Toto silné aromatické kakao Criollo rastie v zmiešaných biokultúrach v amazonskej oblasti okolo Pucallpy. Naši dodávatelia z Peru, ktorí združujú miestnych drobných pestovateľov kakaa kladú zvláštny dôraz na vysokú kvalitu aj na sociálne a ekologické aspekty produkcie. Trendom je tu stále väčšia podpora udržateľných metód ekologického agrolesníctva, ktoré navracia biodiverzitu. Kakaové bôby sú po zbere fermentované, usušené na slnku a potom ihneď šetrne spracované v peruánskych Andách (Cajamarca) do tejto raw ceremoniálnej kakaovej pasty.

Špeciálne kakao v raw kvalite:

Naše silné peruánske kakao je ideálne pre milovníkov ceremoniálneho kakaa v raw kvalite. Vďaka šetrnému spracovaniu pri teplotách do 45 °C si zachováva prirodzenú kyselkavú chuť raw kakaových bôbov. Vyniká zrnitou konzistenciou. Jeho horko-kyselkavá chuť a zemitá sila k vám prinesú kakaovú medicínu tak, ako ju poznali pôvodné peruánske kultúry.

tlacitko-do-eshopu